Liese Gijsens

Klinisch psychologe

De stap naar psychologische begeleiding is niet steeds even gemakkelijk voor iedereen. Om deze reden vind ik het als klinisch psycholoog heel belangrijk dat er een gevoelssfeer wordt gecreëerd waarin warmte, verbinding, zachtheid en volledige acceptatie op de voorgrond staat. Kortom, een plek om jezelf te zijn zonder enige vorm van oordeel.

Tijdens de individuele begeleiding wordt er ingezet op het ontdekken van de steeds terugkerende denk- en gedragspatronen, emoties en lichamelijke klachten. Daarnaast is het ook belangrijk om te gaan naar de oorzaak van deze patronen, klachten en hier uitgebreid bij stil te staan. Wij als mens hebben namelijk de tendens om het leven op te delen in dualiteiten (positief of negatief). Hierdoor zijn we geneigd om ervaringen die negatieve emoties en gevoelens ontlokken onmiddellijk weg te willen werken. Maar wanneer je even de tijd neemt om stil te staan bij deze gevoelens, emoties en gedachten, krijg je inzicht in de manier waarop ze werken en wat ze je eigenlijk willen vertellen. Inzicht biedt namelijk vaak ook een uitzicht. Op deze manier kunnen we nadien samen op zoek gaan naar manieren om deze patronen te doorbreken en jou weer sturing te kunnen geven aan je eigen waardevolle leven. Deze zoektocht en de interacties gebeuren op jouw tempo en behoeftes, aangepast aan jouw levensfase.

Kinderen, adolescenten en volwassenen laten groeien tot de beste versie van zichzelf, voelt voor mij aan als een levensdoel.

Doelgroep:
Jongeren en volwassenen

Aanbod:

  • Individuele psychologische begeleiding vanuit een cognitieve- en gedragstherapeutische invalshoek met aandacht voor ieders persoonlijke behoefte
Bijkomende informatie :
  • Integratieve kinder- jeugdpsychotherapie, AIHP Gent (Heden)

  • Tao Yoga, Omgaan met je eigen schaduw, De kracht van de vrouwelijke wijsheid, Relatieconsulent; Ignoramus Academie (2018-2019)

  • Leerkracht sociale wetenschappen en studiecoaching  (2016-2019)

  • Opleiding Herstelgericht werken, Ligand (2018)

  • Crisisafdeling en Intensieve Behandelingseenheid voor kinderen en adolescenten, Psychiatrisch Ziekenhuis Asster, (Stage: 2015-2016)

  • Erkenningsnummer Psychologencommissie: 922124364

+32 472 01 09 72